بریتانیا برخی از مهاجران افغان را به خانه‌های خالی از سکنه نظامی منتقل می‌کند

به‌دلیل بحران مسکن در بریتانیا این کشور تاکنون، نتوانسته است برای مهاجران افغان مسکن تهیه کند

شماری از پناهجویان افغان در لندن-Dominic lipincki/AFP

دولت بریتانیا و شورای شهر آکسفورد شایر تصمیم گرفتند تا برخی از مهاجران افغان را در خانه‌های خالی از سکنه مربوط به وزارت دفاع این کشور منتقل کنند. بر اساس تصمیم شورای شهر آکسفورد شایر و با تایید وزارت دفاع بریتانیا، آن عده از مهاجران افغانی که طی ۲۰ سال حضور نیروهای بریتانیایی در افغانستان، با این نیروها همکاری کردند، حالا در خانه‌های بدون استفاده و خالی از سکنه نظامی به صورت موقت اسکان داده می‌شوند. به گزارش آکسفورد میل، شورای شهر مسئولیت اجاره، نگهداری و تعمیرات این منازل را بر عهده گرفته و اسکان مهاجران افغان را نیز در این خانه‌ها مدیریت می‌کند.

هلن پیگیلز، از اعضای شورای شهر آکسفورد شایر، گفت که «وظیفه ما این است که به افغان‌هایی که طی ۲۰ سال حضور نیروهای نظامی بریتانیا در افغانستان، در کنار سربازان ما جان خود را به خطر انداخته و با ما همکاری کرده‌اند، کمک و با آن‌ها همکاری کنیم. تلاش ما این خواهد بود که با همکاری وزارت دفاع، برای بهتر شدن وضعیت اسکان و رفع نیازمندی این مهاجران تلاش کرده و از آنان حمایت و مراقبت کنیم». او در ادامه گفت: «ما همچنین می‌توانیم با استفاده از بودجه دولتی برای ارائه حمایت‌های بشردوستانه مهم به دوستان افغان خود، پایه‌هایی را در شورا برای مدیریت املاک ایجاد کنیم. این مسئله به ما کمک می‌کند تا روند تامین مسکن اجتماعی مورد نیاز مهاجران و حمایت از آنان را آغاز کنیم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال، به گفته اعضای شورای شهر آکسفورد شایر، اقامت مهاجران در این خانه‌ها به صورت موقت خواهد بود و از ۱۸ الی ۳۶ ماه را در بر خواهد گرفت. پس از آن، دولت برای اسکان دائمی مهاجران در خانه‌های عادی با آن‌ها همکاری خواهد کرد.

دولت بریتانیا از روزهای نخست تخلیه افغان‌ها از افغانستان و انتقال به این کشور، باچالش اسکان مجدد آنان مواجه بوده است. به‌دلیل بحران مسکن و بی‌اعتمادی صاحب‌خانه‌ها به مهاجران تازه‌وارد، دولت نتوانست برای هزاران مهاجر افغان که به این کشور منتقل شده بودند، مسکن فراهم کند و به ناچار، اکثر این افراد را به هتل‌هایی در لندن و حومه آن منتقل کرد. پس از سپری شدن دوسال، دولت بریتانیا از مهاجران افغان خواست تا از هتل‌ها خارج شوند و به مناطقی که دولت تعیین کرده بود، منتقل شوند. اما بیشتر مهاجرانی که در طول دو سال گذشته در لندن برای خود زمینه اشتغال را فراهم کرده و فرزندان خود را نیز به مدارس فرستاده بودند، حاضر نشدند تا به مناطق دور از لندن بروند. پس از کش و قوس‌های فراوان، بالاخره دولت بریتانیا توانست مهاجران افغان را از هتل‌ها اخراج کرده و در اقامتگاه‌های موقت و دائمی اسکان بدهد. در طی این فرآیند، تعدادی از مهاجران افغان نیز اعلام بی‌خانمانی کرده‌اند.

هرچند بحران مسکن هنوز هم در بریتانیا به صورت جدی وجود دارد، اما دولت این کشور توانسته تا زمینه اسکان مهاجران افغان را در اقامتگاه‌های دائمی مهیا کند. دولت به شوراهای شهر در این کشور دستور داده است تا مسئولیت اسکان مهاجران را برعهده بگیرند و بودجه آن را نیز دولت تامین می‌کند. به گفته وزارت مهاجرت بریتانیا، در حال حاضر، ۸۵ درصد مهاجران افغان به اقامتگاه‌های دائمی منتقل شده‌ و بقیه نیز در اقامتگاه‌های موقتی ساکن شده‌اند.

از اوت ۲۰۲۱، دولت بریتانیا حدود ۲۵ هزار افغان را به این کشور انتقال داده و تعهد کرده است تا سال ۲۰۲۵ این تعداد را به ۴۰ هزار تن برساند.

بیشتر از جهان